Технологичната компания подкрепи фондация За Нашите Деца“ при откриването на новия

...
Технологичната компания подкрепи фондация За Нашите Деца“ при откриването на новия
Коментари Харесай

Хуауей дари оборудване за академия за социално учене и развитие

Технологичната компания поддържа фондация „ За Нашите Деца “ при откриването на новия Комплекс за ранно детско развиване в град Пловдив Хуауей Технолоджис България подари преносими компютри, таблети, слушалки и друго съоръжение за академията за обществено учене и развиване
 

“Бих желала да благодаря на Хуауей Технолоджис България за поддръжката, която ни оказват, както и за силата, която влагат, с цел да ни оказват помощ да сбъднем фантазията ни да свързваме хората и да дадем един добър старт в живота на хиляди уязвими деца в нашата страна. С оборудването, което компанията подари, ще имаме опция да организираме онлайн образования със експерти от всички краища на света, които да ни оказват помощ в грижите за деца с по-специални потребности, както и да осигурим опция за най-хубавото развиване на дребните ни гости “ , сподели госпожа Иванка Шалапатова, изпълнителен шеф на фондация „ За Нашите Деца “ . „ Вярвам, че нашето съдействие ще бъде от голяма изгода, както за децата, по този начин и за техните родители, учители и близки, които желаят фантазиите им да се осъществен, както и че ще продължи и в бъдеще “, добави госпожа Шалапатова.

На 29.06 в Пловдив беше открит новият Комплекс за ранно детско развиване на фондация „ За Нашите Деца “, който обезпечава достъп до услуги на деца с компликации в развиването, деца без родителска грижа или настанени в приемно семейство, както и на родители, които са в затруднено състояние. Комплексът е построен на мястото на някогашен дом за деца, лишени от родителска грижа и е първият по рода си в региона.

Комплексът разполага с Академия за обществено учене и развиване, която има за цел да обезпечава образования, в това число и виртуални, на експерти по ранно детско развиване от цялата страна и чужбина, както и да подкрепя децата да развият своя цялостен капацитет, а родителите да придобият нужните умения, с цел да обезпечават най-хубавата грижа. “Когато чух за пръв път за фондацията и научих за тяхната задача, бях учуден от ентусиазма и силата, които влагат в работата си. Но най-вече ме впечатли фактът, че сбъдват фантазии – децата да намерят дом и любов; фамилиите да намерят поддръжка в моменти на потребност, а родителите да видят прогрес в развиването на децата си. Това е прочувствена и доста виновна работа, която с изключение на от удивление има потребност и от поддръжка. Поради тази причина, ние, от Huawei се гордеем, че сме част от този значим ден и поддържаме фондация „ За нашите деца “ , съобщи по време на събитието изпълнителният шеф на Хуауей Технолоджис България, Тери Ли .

Жестът на софтуерната компанията е част от световната стратегия „ 1000 фантазии “, основана през 2019 година. Програмата има за цел да подари книги, играчки, цифрови устройства и така нататък на детски лечебни заведения, учебни заведения, детски заведения и доста други. „ С нашето подаяние на цифрово съоръжение се надяваме да създадем връзката сред учителите, експертите, децата и другари и родители по-лесна, когато нямат опция да се видят онлайн. Технологиите могат да оказват помощ за ранното детско развиване на децата – за тяхното характерно учене, както и за това на техните родители и учители. Технологиите са мощен катализатор за смяна, сближават хората, вършат нашето общество по-ефективно и оказват помощ на нуждаещите се. “, добави господин Ли.

Събитието беше подкрепено от локалната и държавна власт в лицето на кмета на община Пловдив господин Здравко Димитров, зам. министъра на образованието и науката госпожа Мария Гайдарова и зам. министърът на труда и обществената политика господин Иван Кръстев.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР